Is het voor jou ook tijd om meer te leren over hosted voip?

Is het voor jou ook tijd om meer te leren over hosted voip?

15-09-2019 Off By admin

Soms is het tijd om meer te weten te komen over een bepaald onderwerp. Hosted voip bijvoorbeeld. Er zijn nog altijd veel mensen die niet weten wat hosted voip eigenlijk inhoudt. Ten eerste, waar staat voip voor? Bij dit systeem wordt het internet of een ander IP-netwerk gebruik om spraak te transporteren. Dat klinkt best ingewikkeld, daarom wijden wij hier ook een artikel aan. De afkomst van het woord voip is ook een interessante, het woord voip is namelijk een afkorting van de woorden voice over internet protocol. Het is ook bekend als hosted voip, zoals de titel al aangeeft. Het is een techniek die het mogelijk maakt om telefoongesprekken te voeren over een IP-netwerk, dat wordt er met transporteren bedoeld, hetgeen wij zonet al aankaartten. Er wordt rechtstreeks toegang tot een bepaald IP-netwerk verkregen en via een IP-verbinding kun je dan gebruik maken van de virtuele telefooncentrale in het beveiligde datacenter. Het gevolg daarvan, wat vaak positief is voor bedrijven, is dat voor een relatief laag investeringsbedrag de beschikking wordt gekregen over een volwaardige spraakdienst die ook nog eens alle functionaliteiten beschikt, vergelijkbaar met een geavanceerde telefooncentrale. Dat heb je nodig toch? Veel handiger dan dat gaat het namelijk niet worden, dat kunnen we je garanderen. Duidelijk is zover dus geworden dat je sneller en efficiƫnter kunt werken met hosted voip. Waarom dan?

Efficiƫnter werken met hosted voip?

Misschien heb jij ook al eens van de term hosted voip gehoord, of misschien zonder hosted er voor, dat kan ook. We hebben al genoemd waar de afkorting voor staat en ook waar deze vandaan komt. Het is de afkorting die afgeleid is van een manier van bellen via het internet. Deze telefooncentrale is gevestigd op het internet en het gevolg daarvan is dat er geen fysieke centrale meer nodig is. Wat doet dit systeem dan vervolgens? Bij dit systeem worden de telefoontoestellen gelijk aangesloten op de internetverbinding, het toestel heeft daardoor meteen verbinding met de telefooncentrale. Het voordeel is onder andere dat locatie geen enkele rol meer speelt. Een voorbeeld dat dit illustreert is dat wanneer een van de medewerkers in het buitenland is, of juist als jij als baas vaak thuis bent en werkt, je alleen maar hoeft in te loggen op het vaste toestel. Een verdere uitwerking hiervan:
  • Je kunt het vaste toestel ook laten doorschakelen naar de mobiele telefoon
  • Je kunt deze doorschakelen met een softphone app, zoals Linphone
  • Het voordelige gevolg is hiervan dat je altijd en overal bereikbaar blijft 

Nog een keer samenvattend: de voordelen

Als een bedrijf meer aansluitingen nodig heeft, of juist minder, kan dit snel geregeld worden. Doordat er snel en adequaat gewerkt kan worden zul je altijd up to date blijven met de meest geavanceerde telefooncentrale die er bestaat in de cloud. Bedrijven en ondernemers hebben daardoor zelf geen onderhoud meer en dit zorgt ervoor dat zij tijd hebben voor andere zaken, die immers niet minder belangrijk zijn. Hosted voip, het klonk ingewikkeld, maar de voordelen zijn vele malen groter dan de mate van ingewikkeldheid. En alles valt te begrijpen! Ga naar desktoptowork.com en regel jouw hosted voip.